Ето как получихме заем по интернет

В края на март 2016 г. с жена ми осъзнахме, че сме луднали от работа в последните месеци и трябва да си направим почивка. За нас беше изминала много трудна година. Аз смених службата и се наложи да се утвърждавам на новото място, не си бях взимал и един почивен ден… Това естествено натовари и семейството ми. Децата най-много мрънкаха, защото миналото лято го пропуснахме и нямаше нито море, нито нищо. Как да им обясни човек, че при възрастните не е толкова лесно и в предната работа нямаше как да заделим.
Спомням си точно деня, защото беше доста слънчев като за март. Водехме със съпругата ми разговор за бъдещето, така да се каже. Искахме да планираме някои дейности по дома, дребни поправки, за които напоследък спестявахме пари. Правехме сметки, обсъждахме как да намерим читави майстори, които да не оставят след себе си потоп и после един месец да чистим. Май жена ми тогава прещрака, не съм сигурен, но неусетно се отнесохме в подробности от сорта – как това ще ни вземе времето, колко сме уморени, как не сме почивали и не сме се виждали „като хора“ скоро.
Разказвам това, за да ви обясня, че наистина бяхме толкова изтощени вече, че изобщо не ни се занимаваше с нищо. И ей така, просто решихме, че заслужаваме да направим едно пътуване след толкова време блъскане като волове. Покрай другото обаче нямаше как да отделим пари и за екскурзия, та разговорът позаглъхна.
На другия ден обаче жена ми търсила в интернет и ми показа някакво хотелче недалеч от Пловдив, при това с басейн за децата, и на съвсем прилични цени. Взехме пак да си говорим колко хубаво би било, ако можеше да отскочим на такова място за няколко дни… „Трябват ни спешно значи пари“, викам аз. Така де, колко струва за 3-4 дни. Близо е, не е много бензин. Няма да харчим за някакъв лукс, там. Взех да мисля как да стане работата, ама както и да го мисля, сметките не ми излизат. Все ми се върти в главата „бързи кредити“, обаче откъде да знам как се теглят и изобщо… да не се забатачим съвсем. На сайта mutuum.eu причетохме, че има възможност за безлихвен кредит до заплата без поръчител. Това ни хвана окото, тъй като не искахме да плащаме лихви.
Добре че е жената с нейния интернет. Та тя се разчете и по думите й не било чак такава сложнотия и не ни трябвало нищо, освен лична карта. Това беше важно, защото още бях на изпитателен срок в службата.

бяхме гледали по рекламите, и от там нататък наистина беше лесно, хората бяха любезни и ни обясниха всичко. Точно същия ден следобед парите ни чакаха на касата. Решихме да използваме априлската ваканция на децата и резервирахме за четири дни. Беше вълшебно, все едно не съм почивал не една година, а десет. Иначе кредитът вече го върнах, той беше малък. Но ме предупредиха да не се бавя с вноските де, та първата ми работа като взема заплата беше да платя. Като се замисля напразно ме е било страх, даже пак бих теглил като ми потрябва.

Автори: Петко и Мария Симеонови