Сега е времето когато навлизаме в Новата година с идеи и мисли за ново начало, и нови предизвикателства. Някои спират да пушат, други да пият, трети решават, че ще стават спортисти, но ние предлагаме още едно решение – музика и музикални инструменти. Шансовете да изпитате силни емоции с музика, която сами създавате или която вашите деца ще правят са много големи, така че отговорете на предизвикателството.

Човек може да започне да се занимава с музика на всякаква възраст, разбира се без да говорим за професионална кариера. Има случаи на хора, които с години не са свирили на любимите си музикални инструменти, но в една напреднала възраст се събират с приятели и дори основават група. Разбира се, не става дума за професионална кариера, нито за някакви гениални постижения, а просто за свирене с приятели, за приятни часове с единомишленици.

Друг вариант да започнете година с музика е свързан със смяната на един музикален инструмент с друг. Има някои общи правила в музиката, които позволяват на музикалните хора лесно да стават мултиинструменталисти. Така след като дълги години сте свирили на китара, може през новата година да хванете бас китара, да седнете зад барабани, да опитате да посвирите на един от многото духови инструменти. Не е нужно да изоставяте любимия си музикален инструмент, а просто да разширите кръгозора си с още едно ново умение в музиката.

Друг вариант за новата година, свързан с музиката, е да въвлечете децата си в магията на музиката. Първият опит може да бъде много успешен, защото музиката е привличаща и омагьосваща, а когато детето е музикално надарено то със сигурност ще хване музиката присърце. Трябва обаче да знаете, че децата са импровизатори и в началото един музикален инструмент може да им омръзне бързо, но един път влезли в магията на музиката, те ще намерят това, което търсят сами и сами ще поискат музикален инструмент подходящ на тяхната натура.