Отоплението ес електрически уреди се оказа много практично, особено за градските жилища. Още по-практични са конвекторите, които започват да затоплят още с включването им. Така помещението се затопля бързо и температурата е еднаква.

Наред с конвекторите намират широко използване и конвекторните печки Адакс. Моделите, които се предлагат са различни и това ви дава възможност да направите предварителен преглед и да се ориентирате към някой от тях. За да направите правилния избор не само по дизайн, а и мощност, е добре да знаете площта, която ще се затопля. По отношение избора на мощността на съответния електрически отоплителен уред има значение и топлоизолацията на жилището, вида на дограмата и какъв стъклопакет е ползван. При отлична изолация може да си позволите и уред с по-малка мощност.

Модерните конвекторни печки Адакс затоплят въздуха чрез неговото естествено движение. Топлия въздух се движи нагоре, през горните отвори на уреда и се разпределя равномерно из стаята. Студеният въздух заема неговото място през долните отвори на уреда, затопля се от нагревателя и поема нагоре. Това е едно от предимствата да се ползват конвектори, защото не се променя състава на въздуха. Предлаганите различни модели имат и различна енергийна ефективност, както и функционалност.

Обърнете внимание на техническата характеристика на уреда. Освен това конвекторните печки Адакс са влагоустойчиви, безшумни и с продължителен срок на ползване. Норвежкият производител се е постарал да предложи качествени конвектори с пълна гаранция за безотказна работата. Цената им е по-висока, но за сметка на това се предлага продукт с високо качество. Енергийната им ефективност ще ви позволи да намалите сметките си за ток, а ще получите желаната топлина.

Конвекторите са със стационарно закрепване и това иконоомисва място. По принцип те се поставят под прозореца. За разлика от тях конвекторните печки Адакс са мобилни и могат да се ползват в помещението, където има нужда.

Информацията в тази статия е ориентировъчна. Повече за конвекторни печки Адакс може да прочетете в предложенията на различните онлайн магазини. В добре представените каталози към всеки предложен електрически отоплителен уред има посочена информация за техническите му данни – мощност, вид термостат, функции, енергийна ефективност, отопляема площ. Направете своя правилен избор, за да си осигурите топлина за студените зимни дни.