Ползите от програмата за обогатяване на Академията са очевидни и неминуемо се появява въпроса кои обогатяващи, извънкласни дейности е добре да изберат родителите. Ето някои съвети, които могат да помогнат родителите да подкрепят детето си при вземането на на-добрия избор:

  1. Родителите могат да говорят с детето, за да разберат какво то мисли за конкретната дейност. Добре е детето да избере само поне една от извънкласните си дейности. Хубаво е родителите да подкрепят децата да избират дейности, които отразяват, които тяхната същност и какво искат да научат без да налагат своите предпочитания. Може да се обясни на децата, че е важно и забавно да опитват нови неща без да забравят, че в следващия предвиден срок могат да се откажат и да сменят дейност, която не им допада.
  2. Родителите могат да изберат комбинирани дейности. Ползите от физическите упражнения са огромни, така че спорта винаги е един добър старт. Извънкласните дейности позволяват на децата да опитат какво означава човек да бъде член на екип или лидер на група.
  3. Добре е да се избегне записването на детето в твърде много дейности. Децата трябва да имат достатъчно време за игра, а не само програма за структурни дейности, така че детето трябва да има време за семейна вечеря, гледане на телевизия и почивка. Ако родителите усетят, че на детето дейностите му идват в повече, биха могли да отменят някои за в бъдеще, за да се гарантират на подрастващия опит в най-различни преживявания.

4. Записването в клубове по интереси и извънучилищни дейности в Школата могат да осигурят на учениците обогатяване, приключения и разнообразие. Те могат да подобрят знанията си  и да изградят своя характер. Родителите могат да прекарват известно  време с децата в техните извънкласни дейности, за да се уверят, че те отговарят на интересите, талантите и нивото на развитието им. Откривайки правилната дейност, децата ще се възползват от предимствата и ще се забавляват едновременно.

Повече за Академията може да научите тук: International schools of Sofia.