Когато става въпрос за спален комплект и спално бельо, едни от най-разпространените щампи са на цветя. Те могат да се нарисуват върху всякакъв плат. Символиката им е ясна – това са едни от най-красивите творения на природата. Много са красиви и често са изрисувани върху спалните комплекти. В природата има хиляди видове цветя и когато избирате спален комплект с нарисувани цветя, е добре да знаете какво е цветето и неговата символика.

Спално бельо с маргаритки. Тези цветя не изискват никакви грижи. Когато са сред природата, са много красиви и будят възхита винаги. Цветето маргаритка се свързва с гадаенето още от дълбока древност. Много хора смятат, че тя символизира късмет. Ако се чувствате късметлия или пък нямате особен късмет, то спалното бельо на маргаритки е за вас и в двата случая. А стаята ви ще изглежда по-светла с тези цветя, които напомнят за слънцето.

Спално бельо на рози. Розата е едно от най-красивите цветя. Има рози с най-различни цветове, затова изберете вашият любим. Не е задължително розите да са червени. Розата е любимо цвете на повечето жени. Така че, ако сте жена, със сигурност ще харесате спално бельо с изобразени рози на него. Освен това, розата символизира лукса.

Спално бельо на ириси. В света има стотици видове цвете ирис. Най-разпространени са сините, жълтите и лилавите. Това цвете е много нежно и изящно. Точно така изглежда и спалното бельо с ирис. Сънят ви също ще бъде спокоен.

Спално бельо на макове. Това растение е с лечебни свойства, което се знае още от дълбока древност. От него се правят лекарства за по-дълбок и спокоен сън. Ето защо макове върху спалното бельо са добри за сънят ви.

Спално бельо на лалета. Това е цветето на Холандия. Лалето има някаква тайнственост и женствена мистика в него. Спалното бельо на лалета е добър вариант за пролетта.