В Милано винаги се случват най-вълнуващите модни промени, които връхлитат дамския гардероб като някоя буря, а после започваме да следваме съвсем покорно. Защото Милано е не просто една от световните модни столици, а центърът на вселената за изисканата дама, която знае как се съчетават класическите дамски панталони със спортни тениски. Тази и още много нови трендове научихме от последното модно събитие в Милано, а именно Седмицата на модата в Милано:

Бохо шик стилът не е мъртъв

Той се появява в небрежните коктейлни рокли на жените, които не желаят да порастват, нямат време за семейства и кариера, просто защото държат на своята младост и на това да се нарадват на живота, такъв, какъвто им е даден отгоре. Тази разюзданост може и да не е вашата философия за живота, но веднъж насладили се на визията на Бохочик дамски рокли, вие ще поискате да ги носите навсякъде.

Блясък насред нищото

Нещо напълно нормално за уличната мода в Милано бе да видим как върху вълнени дамски панталони са закачени бляскави орнаменти или обратното: едни стройни диско лъскави рокли имат колани от кожа в матов цвят. Всичко това е парадокс, който само модата в Милано познава.

Моите подметки са равни, а твоите?

Изобщо, ако ще си модерна този сезон, дай свобода на краката си за известно време, защото дойде моментът, в който неудобните обувки на високи токчета ще трябва да се скрият в гардероба. На тяхно място идват обувките на равни подметки: стилни, непретенциозни, във всякакви цветове, без значение от вашите аксесоари или дрехи. Те са си там, за да ви предвижват от точка до точка, без да ви създават излишни проблеми или да привличат вниманието към себе си. Обуйте ги!

Източник: https://kapere.com/