Всяко лято хората, които разполагат с дворно място, започват да мислят по въпроса за прохладата в жегите и за комфорта си по време на почивката си в двора. Алтернативата е да се постави басейн.

На пазара се предлага богат асортимент от надуваеми басейни. Достатъчно е да съобразите условията, които предлага двора и ще си осигурите чудесни моменти с цялото семейство и приятелите.

Надуваемите басейни имат своите положителни и отрицателни качества.

Защо надуваем басейн?

Когато приключи сезона, водата се източва, въздуха се изпуска и басейна спокойно може да бъде прибран и да чака на сухи, топло и сигурно място следващото лято. Лесно е да ги пуснем в експлоатация. Няма да ни отнеме много време и басейнът ще е готов за употреба. Така надуваемите басейни могат да се използват дори и на вилата, където ходите само в почивните дни. Уикендът ви би могъл да бъде пълен с емоции.

Цената на надуваемите басейни е напълно достъпна и всеки, който иска този комфорт в двора си, може да си го позволи.

Разбира се, тези съоръжения имат и своите недостатъци. Те лесно се пукат и това изисква да се работи много внимателно с тях. Трябва да са разположени на равна повърхност, по която да няма камъни и бодли. Басейнът не трябва да бъде разположен под наклон, за да не се деформират стените под напора на голямото количество вода.

Не всички надуваеми басейни имат филтър за почистване на водата, а това е значителен недостатък. След няколко дена употреба, се налага да бъде сменена.

Смяната на водата на надуваемия басейн също е сложен въпрос, особено при тези, които събират повече кубици. Ако сте използвали някакви химически средства за пречистване на водата, не е препоръчителни да я изливате в двора. Така ще замърсите почвата, а това ще навреди на растенията в него.

Решението за покупката на надуваем басейн изисква повече предварително планиране, за да можете да си го използвате по-дълго време.