Когато говорим за ремонт, то всеки би желал да споменем цифри. Какво значи това? От съществено значение е домът ви да изглежда добре, но разбира се, това изисква средства и често се питаме дали ние можем да си го позволим и каква е всъщност цената за услугата, която желаем?

Тази статия има за цел да ви ориентира в ценоразписа на услугите, материалите и артикулите, които вероятно ще ви бъдат нужни, ако предприемете ремонтна дейност на своята баня.

На първо място ще искате да свалите старите плочки и да ги подновите. Първата стъпка е да се премахнат плочките, след това стените се изравняват, прави се замазка на пода, а отпадъците и ненужните части се изхвърлят. С тази дейност бихте могли да се справите и сами. Но все пак, ако преценявате, че това не ви е по силите, то имате възможността да използвате услугите на компания, която предлага екипи от специалисти. Услугата най-вероятно ще струва около 600лв., включително материалите.

В повечето случаи ВиК инсталацията не се подменя, но ако  смятате, че тръбите са стари, то и тази услуга може да бъде извършена. За това ще трябва да си отделите поне още 200лв.

След освежаването на пода и стените идва въпросът – Какво да правя с тавана? По принцип, ако няма някакъв проблем, пукнатини, течове и т.н., то той си остава в същия вид. По ваша преценка може да сложите и гипскартон, като прибавите 150-200лв. в бюджета за ремонта.

В повечето случаи хората пестят пари от това да сменят вратата за помещението. Но, ако искате да подновите вашата, то цените варират във всякакви цифри, в това число и за вани, душкабини и т.н.

Други услуги от фирми, които се търсят са: монтиране на пералня, тоалетна чиния, мивка, шкафчета, вентилатор и т.н.

Нека не забравяме, че всяко помещение и обект във вашето жилище са различни и онова, което трябва да се поправи или измени е строго индивидуално. Цените са ориентировъчни. Съветът ни към вас е да потърсите услуга на компания, която ще направи оглед на помещението ви и съгласувано с вашите желания, ще определите точна цена.