Въпросът със съвременното строителство винаги води до противоречия – кое е по-добро – традицията или модерните решения. Що се отнася до покрива, ако сте почитатели на модерните решения и правите ремонт на покрива, ето 4 причини защо да изберете да го покриете с битумни керемиди.

Дълготрайност. Когатотемата е покрив, това е една от ключовите думи. Хората разчитат на това да имат дълготрайно покритие, което ще издържа на климатичните условия. Съвременните модели битумни керемиди са направени от полимерна модификация, която предлага устойчивост при високи температури и пластичност при по-ниски такива. Специфичната структура позволява издръжливост и на внезапни и нежелани удари.

Съотношение цена-ефективност. Битумните керемиди не са луксозни и скъпи материали. Напротив, споменатата вече дълготрайност идва на много добра цена. Всичките ценни качества на битума могат да бъдат закупени на цени, които няма да нарушат бюджета предвиден за ремонта на покрива.

Гъвкаво решение при подмяна на покрива. Ако вече сте слагали битумни керемиди при вашето покривно пространство, трябва да знаете, че подмяната може да стане на етапи. Тоест новите битумни шингли са съвместими със старото покритие и не е проблемда замените покрива на етапи.

Стабилен контрол по качеството.За да стигнат на пазара, битумните шингли са преминали най-различни етапи на тествания и контрол, съобразени с изискванията в ЕС. Всички качества – хидроизолация, издръжливост на тъканите, качествата на облицовката, са подложени на изпитание, за да може да се гарантира максимално качествено решение.