В днешно време всичко се случва в интернет. Сметките най-удобно се плащат там, онлайн търсим всичко, което ни интересува – от обзавеждане и подаръци, до екскурзии или училище за детето. Бизнесът е в интернет и животът ни е в интернет – включително и под формата на албумите ни със снимки.
Животът ни е улеснен максимално от технологиите. Така е и с отпускането на бързи кредити. Най-лесният начин да вземеш пари днес е просто да включиш компютъра си. Няма нужда да излизаш. Нито да посещаваш офиси, да носиш в себе си купища документи и справки. Достатъчно е да си пълнолетен и да предоставиш данните от личната си карта.
Когато кандидатствате за онлайн кредит фирмата прави всички необходими справки вместо вас. На базата на данните от тях, експертите преценяват, дали може да ви бъде отпуснат заем. Не е задължително да имате дори трудов договор и да доказвате доходи. Важното е, наистина да има такива, за да е ясно, че можеш да си погасявате вноските. Така че ако имате доходи от други дейности, трябва да можете да ги удостоверите.

Много от кредитните компании на пазара предлагат такива продукти, като спрямо личния случай може да се касае за различен по размер кредитен лимит и съответно условията към заема.
Това е удобство, независимо от причината, по която търсите пари. Може да е за покриване на неотложни битови нужди, за ремонт, за покупка, за здравни грижи.
Разликата с кредитите, при които се изисква доказан доход от трудови правоотношения, в най-общи линии е в размера. Компанията, пред която кандидатствате, трябва да бъде сигурна, че можете да изплатите заема и по тази причина е възможно да бъдете одобрени за по-малка сума. Когато обаче става въпрос за малки и краткосрочни кредити като тези на sofiacash, шансът да ви бъде отпуснат, е голям.
Какво трябва да направите?

Единият вариант е да се обадите на няколко компании, за да разберете какво могат да ви предложат. Вторият е да се спрете на доверено име и да кандидатствате онлайн. Времето и за двете е сходно, тъй като и при онлайн подаване на заявка в повечето случаи ще разберете отговора в рамките на минути.
Желателно е да не прибързвате да се спирате на първата компания, тъй като условията, лихвите и таксите може да варират. Може да използвате някой от наличните онлайн кредитни калкулатори или просто да направите свое проучване. Имайте предвид също, че наличието на валидна лична карта не е достатъчно условие само по себе си. Нямате право да теглите кредит, ако не сте навършили пълнолетие.