ВАШАТА НОВИНА – ВАШАТА ГЛЕДНА ТОЧКА

  • Станали сте свидетел на значимо или слабо отразено в медиите събитие, на новина?
  • Видели сте инцидент или събитие, за което искате да ни разкажете?

Ако е така, това е мястото, което Ви предоставя възможност да го направите. „Блогът на Влад“ очаква Вашето представяне на случилото се от Ваша гледна точка.

Ако имате снимки или видео от мястото на събитието, бихме искали да ни ги изпратите заедно с описанието на самото събитие.

Разглеждайте това като Вашия шанс да отразите събитие, за което бихте искали светът да научи.

Изпращайте ни писмени материали направо в блога. Снимки, таблици, графики, както и аудио и видео файлове можете да ни пращате като приложени файлове (attached files) на следния имейл:

office{@}embavenez-sofia.bg

Упътване как да използвате файлове от Вашия компютър на този блог, можете да намерите тук.

Не пропускайте да ни уведомите за Вашето актуално местоположение и да ни предоставите информация за контакт, като: имейл адрес или телефонен номер.

  • От какво се нуждаем?

Можене да ни пращате видео, отделни снимки или серии от снимки, които илюстрират дадено събитие.

Запомнете, че се нуждаем от известен текст към снимките.

Упътване за снимане на фото-репортаж

Снимки:
В идеалния случай следва да се опитате да направите множество и разнообразни снимки – добра идея е да планирате историята, която искате да илюстрирате преди да се е случила. Една добра начална снимка ще запознае читателите с темата.

Направете възможното да заснемете няколко снимки в едър план (отблизо), както и такива в общ план, които ще показват околната среда по време на събитието. При втория случай се постарайте да включите нещо в околната среда за да подсилите въздействието на снимката.

Когато снимате снимката, запомнете да погледнете нагоре или надолу за да знаете какво Ви заобикаля. Може би ще направите по-добра снимка ако застанете на коляно или намерите място, от което да снимате надолу.

Фото-репортажът не бива да съдържа повече от 10 снимки. Това естествено не Ви ограничава да ни изпратите повече снимки за да можем да изберем най-подходящите от тях.

Текст:
Към всяка снимка ТРЯБВА да има пояснителен текст!

Кой, какво, защо, къде и кога са основните въпроси, на които трябва да се стремите да отговорите когато илюстрирате Вашите снимки. Допълнителен живот и автентичност на изображенията ще влее информация за това, как сте се чувствали Вие самите по време на снимките.

Не се нуждаем от много текст за всяка снимка. Обикновено 40 думи са достатъчни.