Отдавна е установено, че сънят е изключително активен процес. Човек заспива, защото се повишава активността на определени зони в мозъка му (хипоталамус, таламус, челните дялове). В това състояние се засилва дейността на центъра на съня, разположен в ствола на главния мозък. Сънят е тясно свързан с денонощния ритъм на организма, редуването на деня и нощта, на светлина и тьмнина. През време на съня се възстановяват и натрупват енергийните и функционалните резерви на човешкия организъм.

Хората прекарват в сън около една трета от живота си. Случките и дейностите през деня влияят на съня през нощта и на здравословното състояние и работоспособността през следващия ден. Колкото по-дълго е бодърствал човек, от толкова по-продължителен сън се нуждае. Сънят изпълнява т. нар. хомеостатична функция, като премахва умората и стабилизира състоянието на организма. Макар че истинското му предназначение още не е разкрито напълно, съществуването без него е невъзможно. Установено е, че най-продължителният период, за който човек може да издържи без да спи, е едва 11 денонощия.възглавници

Сладки сънища всяка нощ

Утрото може и да е по-мъдро, но вечерта винаги ще бъде по-хубава, щом заспивате върху новата възглавница Technogel от Brava. Оттук нататък „нощният“ Ви живот ще се дели на два периода – ерата преди и след Technogel.

И има защо. Възглавницата, направена изцяло от високотехнологични материали, предлага несравними удобства, за които и самият Морфей би завидял. На допир тя е изненадващо мека и лека, но същевременно специалният материал Memory осигурява максимална опора на тялото, като заема формата на всяка Ваша извивка.

Иновативният слой Technogel, с който е покрита възглавницата, реагира на всеки натиск, като се измества не в една (като останалите материали), а в три посоки – долу-горе, ляво-дясно и напред-назад. Така тежестта се разпределя равномерно по контактната повърхност и гарантира максимален комфорт. Освен това Technogel поддържа по-ниска телесна температура. Предпазва от неприятно изпотяване по време на сън, подобрява кръвообращението и дори помага при мигрена.

Възглавницата е подходяща и за хора с алергии и такива, които държат на безупречната хигиена. Благодарение на своята уникална структура, гелът държи бактериите, акарите или другите замърсители далеч, защото практически не пропуска нищо през повърхността си. Technogel не остарява и не се втърдява с времето. Затова не Ви остава нищо друго освен да се насладите на един пълноценен, здравословен и релаксиращ сън днес. За да се събудите освежени и готови за своето по-добро утре.

Всички марки аксесоари за спалня ще откриете на изгодни цени в онлайн магазин за матраци Brava.bg.